familjespa
utepool
IMG_8336
IMG_8334
https://www.juliochang.com
https://www.juliochang.com
https://www.juliochang.com
https://www.juliochang.com
https://www.juliochang.com
https://www.juliochang.com
https://www.juliochang.com
previous arrow
next arrow

Egenbehandling

I vårt spa så är det egenbehandlingar som gäller. Här bjuds på ekologiska produkter från Maria Åkerbergs serie både krämer och ansiktsmasker. Du finner också våra populära salt- & sockerskrubb vid duscharna. Ta dig ett bad i spabadet utomhus. I spaavdelningen har ni även fri tillgång till färsk uppskuren frukt, juice, te, kaffe och varm choklad. Badrock, tofflor och poolhandduk finner ni på hotellrummet. Du har som boende gäst tillgång till Särö Källa Spa under din vistelse. I spabaren kan du beställa något att äta eller dricka.

KROPPSVÅRD

I relaxavdelningen använder vi oss av krämer och ansiktsmasker från Dermanord. Maria Åkerberg´s hudvårdsprodukter tillverkas av Dermanord i Sverige. Maria Åkerberg är en ekologisk serie där man endast använder ekologiskt odlade vegetabiliska oljor. Produktkonceptet baseras på Aromaterapi och Fytoterapi; växternas inneboende kraft. Alla färger och dofter i produkterna kommer från eteriska oljor och växtextrakt. Läs mer om produkterna här >>
Vi har även kroppsscrubb från Isabelle Laurier samt badsalter från Dresdner essenz. 

Poolen

Välkommen till vår 37° grader varma källa. Poolen är en utmärkt plats att umgås. Här kan du stå och mingla längst kanten och avnjuta en kall dryck eller så flyter du under kristallkronan och slappnar av.

Snäckan

Passa också på att simma ut till utepoolen, även kallad snäckan. Här kan du njuta av den friska luften samtidigt som du ligger i det varma vattnet

Ångbad med aroma

Romartidens lyxiga thermalbad är föregångaren till dagens moderna ångbad. Denna sköna badform utmärks av en konstant luftfuktighet på 100 % med en behaglig temperatur på runt 43 grader.

Vårt inglasade ångbad har utsikt över poolen och havet. Den milda värmen i kombination med den intensiva luftfuktigheten bearbetar kroppen och får musklerna att spänna av och tankarna att fly.

Samtidigt gör ångan rent på djupet, huden blir pånyttfödd, smidig och len. Ett skönare sätt att förvandlas till en ny människa finns inte.

Soft sauna

Vi kallar det Soft Sauna, det nya mjuka sättet att njuta tillsammans. Vår nya torrbastu med inslag av ånga. Temperaturen är något lägre än i en traditionell torrbastu vilket gör att du kan njuta en längre tid. Bastun håller ca 75 grader och en luftfuktighet på 25%.

Passa på att lägga en ansiktsmask från Maria Åkerbergs ekologiska serie när du bastar. En återfuktande och en djuprengörande finns att välja mellan. Du hittar dem i omklädningsrummet.

Isfontän & regnduschar

Ta en svalkande dusch i det gyllene duschrummet mellan bastubaden. Takduscharna håller 3 olika temperaturer. 15°, 25° och 30°. Välj den som passar dig bäst efter varm bastusittning. För den modige finns också krossad is att skrubba mot huden.
Det är en skön känsla att växla mellan kallt och varmt. Upprepa gärna några gånger.

Fotbad

Våra kroppar har en tendens att utsätta våra fötter för en hel del stress varje dag. Ett fotbad kan lindra tröttheten och värken man känner efter en hård dag på jobbet.
Fotbad är mycket enkelt, bara fyll fotbadet med ljummet vatten och låt dina fötter sjunka ned i ett aromabad med havssalt en stund. Fotbadet hjälper dig att känna dig mer avslappnad och dessutom avlägsnar fotbad torr hud från fötterna. Fotbaden passar vem som helst, oavsett ålder.
Alla badsalter har havsalt och spårmineraler som kroppen lätt tar upp och mår bra av. Mineraler tränger in genom huden och bindväven och hjälper kroppen/musklerna att återhämta sig samt rensa ut slagg. Salt har läkande effekt på olika hudåkommor och verkar antiseptiskt. Örterna i badet har starka egenskaper och kan förebygga samt lindra olika tillstånd genom regelbunden användning.

Ir bastu

En infraröd bastu beskrivs enklast som en lågtemperatursbastu som ger samma värmekänsla som den värme vi får av solen. Den låga temperaturen, 40-50 grader, gör det möjligt för personer som inte gillar allt för höga temperaturer eller på grund av hälsoskäl, t ex högt blodtryck, att även de kan bastubada.

 
Strålningsvärmen från infrabastu värmer upp kroppen direkt och inte genom luften. Värmen går på detta vis upp till tre gånger djupare in i kroppen. Infrarött ljus har förmågan att direkt tränga igenom kroppens vävnader till ett djup av 4-5 cm.
 
Den infraröda energin gör att man svettas 2-3 ggr mer än i en traditionell bastu. Den djupa uppvärmningen av muskelvävnader och inre organ leder till ökat blodflöde genom vidgade blodkärl och stimulerad hjärtverksamhet.
 
Detta leder till positiva effekter för muskler och leder samt hjärt-/kärlkonditionen.
Under en bastubehandling på 30 minuter kan du förbränna ca 600 kalorier. Detta kan variera utifrån kroppens kondition i värme, dvs hur mycket svett kroppen kan producera. Genom att värmen penetrerar fettcellerna på djupet bidrar det också till att minska celluliter.

Diamantpoolen

En glittrande upplevelse att njuta av. I diamantpoolen kopplar du av i en av de 6 relaxstolarna som bjuder på en kittlande kombination av vattenstrålar och champagnebubblor.

SPATRÄDGÅRDEN

När det bjuds på fint väder så är spaträdgården värd ett besök. Njut av något uppfriskande i solstolen, testa våra solsängar med plats för 2, gunga i en hängmatta med favoritboken eller mingla med dina vänner under pergolan!

Tillträde till spaträdgården ingår när du bokar din spatid.

PÅGÅENDE PROJEKT:

VÄNTAR PÅ NY DETALJPLAN:

Säröhus har sedan 2014 jobbat intensivt för att utveckla hotellet och möta våra gästers behov och önskningar.
I planerna ligger en större spaavdelning på översta planet samt en utbyggnad av befintligt spa.

Det har varit en lång och slitsam politisk process.

Det är viktigt för oss som företag att förmedla till våra kunder att vi lyssnar och hör vad ni tycker och tänker.
Vi kommer alltid fortsätta kämpa för att utveckla företaget efter kundernas behov och önskningar.

Uppdatering:
Vi går nu under 2022 in i ett detaljplansarbete med kommunen.
Under Q1 2024 kommer detaljplanen förhoppningsvis antas.
Här kan ni läsa mer om vår detaljplan hos kommunen >>

KONTAKT

SÄRÖHUS, Säröhusvägen 12
429 43 Särö
Telefon: 031-93 60 90
Fax: 031-93 61 85
E-mail: mail@sarohus.se

NYHETSBREV

För aktuella erbjudanden och nyheter så kan du välja att registrera din e-mailadress nedan!

Din e-mailadress sparas i vårt marknadsföringsverktyg för e-postutskick. Du kan avregistrera dig via en avregistreringslänk om så önskas.

Sommarrabatt 20%
Passa på att boka 4-7 dagar vid havet i sommar. Vi erbjuder 20% rabatt om bokningen genomförs innan den 9 maj. Gäller ankomst mellan 10 juni – 15 augusti.
Växelbyte
Idag den 25 mars byter vi växel i receptionen och kan inte ta emot samtal. Maila gärna oss på mail@sarohus.se under tiden så hjälper vi Er den vägen. Med vänlig hälsning Receptionen