previous arrow
next arrow
Slider

Egenbehandling

I vårt spa så är det egenbehandlingar som gäller. Här bjuds på ekologiska produkter från Maria Åkerbergs serie både krämer och ansiktsmasker. Du finner också våra populära salt- & sockerskrubb vid duscharna. Ta dig ett bad i spabadet utomhus. I spaavdelningen har ni även fri tillgång till kaffe, te, juice och frukt. Badrock, tofflor och poolhandduk finner ni på hotellrummet. Du har som boende gäst tillgång till Särö Källa Spa under din vistelse. (Under rådande omständigheter så har vi reglerade badtider för våra gäster och personals säkerhet.)

KROPPSVÅRD

I relaxavdelningen använder vi oss av krämer och ansiktsmasker från Dermanord. Maria Åkerberg´s hudvårdsprodukter tillverkas av Dermanord i Sverige. Maria Åkerberg är en ekologisk serie där man endast använder ekologiskt odlade vegetabiliska oljor. Produktkonceptet baseras på Aromaterapi och Fytoterapi; växternas inneboende kraft. Alla färger och dofter i produkterna kommer från eteriska oljor och växtextrakt. Läs mer om produkterna här >>

Poolen

Välkommen till vår 37° grader varma källa. Poolen är en utmärkt plats att umgås. Här kan du stå och mingla längst kanten och avnjuta en kall dryck eller så flyter du under kristallkronan och slappnar av.

Snäckan

Passa också på att simma ut till utepoolen, även kallad snäckan. Här öppnar sig ett snäckskal när du kommer simmande och du kan njuta av den friska luften.

Spabad

Njut av ett varmt bad utomhus. Med eller utan bubblor. Du bestämmer själv. Komplettera gärna med en ekologisk ansiktsmask från Maria Åkerberg. Du finner två olika ansiktsmasker inne i omklädningsrummet. Refining Mask (djuprengörande) eller Moisturising Mask (återfuktande).

Ångbad med aroma

Romartidens lyxiga thermalbad är föregångaren till dagens moderna ångbad. Denna sköna badform utmärks av en konstant luftfuktighet på 100 % med en behaglig temperatur på runt 43 grader.

Vårt inglasade ångbad har utsikt över poolen och havet. Den milda värmen i kombination med den intensiva luftfuktigheten bearbetar kroppen och får musklerna att spänna av och tankarna att fly.

Samtidigt gör ångan rent på djupet, huden blir pånyttfödd, smidig och len. Ett skönare sätt att förvandlas till en ny människa finns inte. Bastun är 2 x 13 meter lång så här finns plats att mingla!

Soft sauna

Vi kallar det Soft Sauna, det nya mjuka sättet att njuta tillsammans. Vår nya torrbastu med inslag av ånga. Temperaturen är något lägre än i en traditionell torrbastu vilket gör att du kan njuta en längre tid. Bastun håller ca 75 grader och en luftfuktighet på 25%.

Passa på att lägga en ansiktsmask från Maria Åkerbergs ekologiska serie när du bastar. En återfuktande och en djuprengörande finns att välja mellan. Du hittar dem i omklädningsrummet.

Isfontän & regnduschar

Ta en svalkande dusch i det gyllene duschrummet mellan bastubaden. Takduscharna håller 3 olika temperaturer. 10°, 25° och 37°. Välj den som passar dig bäst efter varm bastusittning. För den modige finns också krossad is att skrubba mot huden.
Det är en skön känsla att växla mellan kallt och varmt. Upprepa gärna några gånger.

Fotbad

Våra kroppar har en tendens att utsätta våra fötter för en hel del stress varje dag. Ett fotbad kan lindra tröttheten och värken man känner efter en hård dag på jobbet.
Fotbad är mycket enkelt, bara fyll fotbadet med ljummet vatten och låt dina fötter sjunka ned i ett aromabad med havssalt en stund. Fotbadet hjälper dig att känna dig mer avslappnad och dessutom avlägsnar fotbad torr hud från fötterna. Fotbaden passar vem som helst, oavsett ålder.
Alla badsalter har havsalt och spårmineraler som kroppen lätt tar upp och mår bra av. Mineraler tränger in genom huden och bindväven och hjälper kroppen/musklerna att återhämta sig samt rensa ut slagg. Salt har läkande effekt på olika hudåkommor och verkar antiseptiskt. Örterna i badet har starka egenskaper och kan förebygga samt lindra olika tillstånd genom regelbunden användning.

Ir bastu

En infraröd bastu beskrivs enklast som en lågtemperatursbastu som ger samma värmekänsla som den värme vi får av solen. Den låga temperaturen, 40-50 grader, gör det möjligt för personer som inte gillar allt för höga temperaturer eller på grund av hälsoskäl, t ex högt blodtryck, att även de kan bastubada.

 
Strålningsvärmen från infrabastu värmer upp kroppen direkt och inte genom luften. Värmen går på detta vis upp till tre gånger djupare in i kroppen. Infrarött ljus har förmågan att direkt tränga igenom kroppens vävnader till ett djup av 4-5 cm.
 
Den infraröda energin gör att man svettas 2-3 ggr mer än i en traditionell bastu. Den djupa uppvärmningen av muskelvävnader och inre organ leder till ökat blodflöde genom vidgade blodkärl och stimulerad hjärtverksamhet.
 
Detta leder till positiva effekter för muskler och leder samt hjärt-/kärlkonditionen.
Under en bastubehandling på 30 minuter kan du förbränna ca 600 kalorier. Detta kan variera utifrån kroppens kondition i värme, dvs hur mycket svett kroppen kan producera. Genom att värmen penetrerar fettcellerna på djupet bidrar det också till att minska celluliter.

VÄNTAR PÅ BYGGLOV:

RELAXPOOL

Vi satsar på en relaxpool med 6 platser för en avkopplande stund. Champagnebubblor, valsång och en eldvägg – allt skall med.

KONTAKT

SÄRÖHUS, Säröhusvägen 12
429 43 Särö
Telefon: +46 (0)31-93 60 90
Fax: +46 (0)31-93 61 85
E-mail: mail@sarohus.se

MEDLEMSKLUBB

För aktuella erbjudanden och nyheter så kan du välja att registrera din e-mailadress nedan!

Din e-mailadress sparas i vårt marknadsföringsverktyg för e-postutskick. Du kan avregistrera dig via en avregistreringslänk om så önskas.


Website is under construction!
If you don´t find what you are looking for
give us a call: +46 (0)31-93 60 90
Coronavirus
Vi följer utvecklingen noga och agerar efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Säkerheten och tryggheten för våra gäster och medarbetare är alltid vår högsta prioritet.
Paket i Januari
Vi kommer genomföra underhåll i vår spaavdelning mellan den 1-22 Januari. Vi öppnar inom kort upp vår onlinebokning med olika temapaket under denna period.