previous arrow
next arrow
Slider

Omgivningar

Vår trädgård är en vilsam oas året om. Här kan Du ha Din kaffepaus eller Ditt grupparbete om vädret är vackert. Promenera vid vattenfall, kanaler och titta på laxöringarna i dammen.

I Nordanskog och Västerskog kan du njuta av den friska skogs- och havsluften. Här finner du promenadslingor, sandstränder och klippor. Här finns fina filmer och promenadtips på omgivningarna: Särö Västerskog.

Det mest utmärkande för Särö är den bebyggelse som växte fram under badortsperioden. Från denna period finns ett stort antal representanter uppförda vid sekelskiftet 1900. Utmärkande är de individuellt utformade, stora villorna, uppförda för den göteborgska köpmannaaristokratin.

SÄRÖ VÄSTERSKOG NATURRESERVAT

Särö Västerskog är precis som namnet antyder en skog väster om Särö. Här finns ekar och tallar som är mellan 200 och 300 år gamla. I Särö Västerskog tar du dig fram på promenadvänliga stigar. Om du tar dig upp på en bergknalle får du ett bra utsiktsläge över skogen och skärgården. Den som är badsugen kan välja mellan sandstrand, klippor och stenblock.
Naturreservatet når du på ca 5 minuter promenad från hotellet.
Dominerande naturtyper: Tall- och ekblandskog

SANDSJÖBACKA NATURRESERVAT

Sandsjöbacka är Hallands största naturreservat på land. Här kan du uppleva ett spännande och varierande landskap med berg, ljunghedar, små sjöar och skog. Det finns många stigar i reservatet och möjlighet till både rogivande promenader och utmanande vandringar. Är du ute efter en heldag i skogen med längre vandringar så är Sandsjöbacka rätt naturreservat för dig! Det tar ca 10 minuter med bil att ta sig till naturreservatet.
Dominerande naturtyper: Hedlandskap, naturskog och drumlin

p

Spår och leder i Sandsjöbacka

Årets julklapp!
Vem gillar inte platta paket? Njut av en helg tillsammans eller ge bort en spavistelse. Just nu har vi rabatterat erbjudande på presentkort att ge bort i julklapp.
Website is under construction!
If you don´t find what you are looking for
give us a call: +46 (0)31-93 60 90