Konsten  under Kristihimmlesfärdhelgen

Under Kristi himmelsfärdshelgen lyfter vi fram det kreativa skapandet i alla dess former på Säröhus och i Halland. Här på hotellet kan du njuta av olika hantverk från lokala förmågor och Göteborg. I Halland pågår en konstrundan där över hundra konstnärer öppnar upp sina ateljeer. Konsten i fokus!

Möt våra konstnärers som jobbar med olika tekniker såsom foto, metall, lera, måleri, tryck. Under Kristi himmelsfärdsdagen (torsdagen) finns de alla på Säröhus men Ni kan även kika runt övriga dagar (mars, april och maj) på konsten.

 

MÖT VÅRA KONSTNÄRER

Pyotir

Pyotir är en konstnär som är verksam i Göteborg. Redan i ung ålder var han konstintresserad och älskade att måla och skapa. Det är nu under aliaset Pyotir som det kreativa byggts upp och format det säregna uttrycket som kan beskrivas som majestätiskt, rått och dunkel skönhet. Pyotirs nisch är porträtt där uttrycken blandas mellan: modern popkonst, renässansporträtt samt gotiskt och makabert.

Joy Zanden

94 år fyllda gjorde Joy Zandén succé med sina handmålade mönster. Mönster som gömts undan i över sex decennier. Över 50 mönster ska digitaliseras och göras till vackra produkter. Fem mönster och en mängd produkter finns nu tillgängliga.

Pia Ingrid Design

I Pias unika smycken av silver och stenar gjuter hon av föremål och ger dem nya former. De blir då maffiga och uttrycksfulla. Hon gör även enklare hals och armband i mässing och silver. Du träffar Pia Ingrid Design på plats under torsdagen. Välkomna

Helena Ränk

Efter en karriär i Blomsterbranschen i 30 år var det dags att göra annat. En tavla till en vän blev startskottet för hjärtan i alla dess former. 

Plötsligt är det HJÄRTAN i alla dess färger och former som fyller hemmet. Alla är de olika och unika i sin form, precis som ett hjärta är. Att det blev hjärtan för mig är för att det symboliserar liv, kärlek, är vackra i sin form och jag blir alltid glad av att se ett, säger Helena. 

Fotograf Eva Johansson

Jag heter Eva Johansson och utbildade mig till fotograf 1983 (startade sedan eget och har arbetat i egen regi sedan 2003). Inom fotografering har det blivit det mesta men barnfotografering ligger mig ändå närmast om hjärtat. Det konstnärliga försöker jag väva in i mina bilder när jag får chansen eftersom kreativiteten är det absolut roligaste med mitt jobb.

Särö Kulturarv

En historisk utställning om Särö finns på plats. En spännande historia där badepoken drog igång runt 1839.

Konstrundan i Halland Kristihimmlesfärdhelgen 2022

Under Kristi Himmelsfärdshelgen, tordagen den 26 till söndagen den 29 maj 11.00-17.00, öppnar Konstliv Hallands medlemmar sina dörrar. Det kommer att finnas över hundra konstnärer eller konsthantverkare att välja på, från Laholm i söder till Kungsbacka i norr.

37 konstnärer i Kungsbacka kommun. Här kan du läsa mer om dem >>

KONTAKT

SÄRÖHUS, Säröhusvägen 12
429 43 Särö
Telefon: 031-93 60 90
Fax: 031-93 61 85
E-mail: mail@sarohus.se

NYHETSBREV

För aktuella erbjudanden och nyheter så kan du välja att registrera din e-mailadress nedan!

Din e-mailadress sparas i vårt marknadsföringsverktyg för e-postutskick. Du kan avregistrera dig via en avregistreringslänk om så önskas.

Sommarrabatt 20%
Passa på att boka 4-7 dagar vid havet i sommar. Vi erbjuder 20% rabatt om bokningen genomförs innan den 9 maj. Gäller ankomst mellan 10 juni – 15 augusti.
Växelbyte
Idag den 25 mars byter vi växel i receptionen och kan inte ta emot samtal. Maila gärna oss på mail@sarohus.se under tiden så hjälper vi Er den vägen. Med vänlig hälsning Receptionen