öl
En söndag med med gemenskap, ölprovning & ölquiz!
Slider

20 oktober – En helg i ölets tecken!

Välkomna till en trevlig söndag i ölets tecken.

Tillsammans med Njutningsfrämjandet och Säröhus bjuds ni på resa i ölens värld. En fulladdad helg med gemenskap, ölprovning, ölquiz, god mat med dryck och härligt varma bad. Vi start med gemensam lunch 12.30 och därefter lyssnar vi på en intressant föreläsning.

20/10

Paketet innehåller:

N

Lunch, föreläsning om ölet, eftermiddagsfika, ölprovning med quiz, 3-rätters middag, ölprovning till desserten, frukost, spa, logi

Innehåll

Dag 1:

12.30 – Gemensam lunch.
13.30-14.30 – Ölintroduktion/ Ölet idag
Äntligen har svenskarna börjat få upp ögonen för hantverksmässigt, mikrobrygd öl. Antalet nya mikrobryggerier ökar hela tiden och variationen i de brygder som skapas är oändlig. Simon Svensson från Njutningsfrämjandet pratar om mikrobryggeriernas framväxt i Sverige och Världen samt ger en teoretisk inblick i hur öl blir till och vilka olika sorters öl det finns.

15.00 – Efter lite eftermiddagsfika checkar vi så in på rummen och har sedan fri tid för att bada, promenera eller bara slappa lite.

17.30 – När vi möts igen så är det dags för Ölprovning med quiz/ Ölkampen.
Ölkampen är en kombination av ölprovning och ölquiz.
Vi delar in gruppen i lag, ställer frågor om öl med svarsalternativ så man måste inte kunna något från början, man kan alltid gissa. Lagen får sedan försöka enas om vad de skall svara. Efter ett antal frågor provar vi öl. Avslutningsvis avgörs tävlingen med ett blindtest där det gäller att känna igen ölen man provat tidigare. En alltid mycket uppskattad version av ölprovning som är betydligt mer social och fartfylld än ett normalt provningsupplägg. Dock lika lärande.

Vi äter sedan en gemensam middag med tillhörande drycker och avslutar med Efterrättsprovning/ Smakernas samspel.
Att kombinera vin och mat är sedan länge känt men att kombinera med öl är inte lika upptäckt. I denna avslutande provning kombinerar vi ost och choklad med olika sorters öl. Du kommer få fantastiska smakupplevelser som i vårt tycke är överlägsna de flesta vinkombinationer.

Dag 2:

07.00-09.30 – Efter en god natts sömn njuter ni av en härlig frukost och har sedan fri tillgång till vår härliga relaxavdelning fram till utcheckning kl.12.00

För den som så önskar går det bra att lägga till en avslutande lunch.
Torskrygg med gubbröra, ärtor, vitvinsås samt kokt potatis. (Tillägg 120 SEK)

SAMARBETSPARTNERS

I samarbete med Njutningsfrämjandet.

Simon Svensson och Jonas Nyberg är upphovsmännen bakom Njutningsfrämjandet.

Njutningsfrämjandet arrangerar roliga och intressanta aktiviteter i njutningens tecken. Nästa gång du behöver en rolig aktivitet för din personal eller dina kunder hjälper vi dig gärna.

Njutningsfrämjandet ligger även bakom sällskapsspelet Gusto, som idag har vuxit till en hel serie olika provningsspel.

 

KONTAKT

SÄRÖHUS, Säröhusvägen 12
429 43 Särö
Telefon: +46 (0)31-93 60 90
Fax: +46 (0)31-93 61 85
E-mail: mail@sarohus.se

MEDLEMSKLUBB

För aktuella erbjudanden och nyheter så kan du välja att registrera din e-mailadress nedan!

Din e-mailadress sparas i vårt marknadsföringsverktyg för e-postutskick. Du kan avregistrera dig via en avregistreringslänk om så önskas.


Website is under construction!
If you don´t find what you are looking for
give us a call: +46 (0)31-93 60 90
Coronavirus
Vi följer utvecklingen noga och agerar efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Säkerheten och tryggheten för våra gäster och medarbetare är alltid vår högsta prioritet.
Paket i Januari
Vi kommer genomföra underhåll i vår spaavdelning mellan den 1-22 Januari. Vi öppnar inom kort upp vår onlinebokning med olika temapaket under denna period.